Spring til indhold

Kold mad, smørrebrød, lun ret

Der kan dagligt tilbydes et koldt hovedmåltid, sammensat ud fra nedenstående tilbud.
Vejledning til personale

Pålæg, ost og pynt

  • Der kan vælges mellem 3 slags dagens pålæg. Pålæg følger kostplanen frokost, det kan fx være pålægssalater, saltpålæg eller diverse pølsepålæg.

Herudover kan der fast vælges

  • Leverpostej
  • Spegepølse
  • Æg
  • Frikadelle
  • Sild, Marinerede, Karry, Kryddersild
  • Ost 30+
  • Ost 45+
  • Danablu (blåskimmelost)
    Der er frit valg på tilbehør/pynt så som sur varer rødbeder, agurker, rødkål eller frisk grønt som tomater, karse, purløg og lign.

Smørelse o. lign.

  • Smør
  • Plantemargarine
  • Mayonnaise
  • Remoulade
  • Ketchup
  • Sennep
  • Pesto
  • Hummus

2 slags rugbrød/bondebrød/franskbrød:

  • Rugbrød m/kerner i skiver
  • Rugbrød u/kerner i skiver (blød kost)
  • Bondebrød i skiver (blød kost)
  • Solsikkerugbrød i skiver
  • Rugbrød Bagergårdens Classic i bagepose, i skiver
  • Lyst sandwichbrød (blød kost)
  • Sandwichbrød 6-kerne (blød kost)  
  • Glutenfri ”Rugbrød” grov (kun beboere med cøliaki)
  • Gulerodsbrød (frost 10 stk. i karton)
  • Franskbrød m/birkes (frost 10 stk. i karton)
  • Havre brød (8 stk. i karton)
  • Trekornsbrød
  • Sødmælksfranskbrød
  • Fuldkornsfranskbrød i skiver   
  • Yoghurtfranskbrød (bestilles stykvis)
  • Glutenfri franskbrød m/blå birkes (kun beboere med cøliaki)

Råkost/salat

  • Der kan bestilles råkost/salat alle dage – bør primært tilbydes beboere på normalkost/normalkost til ældre.

Lun ret

  • Der tilbydes lun ret tirsdag, torsdag og søndag. Lun ret kan fx være tarteletter med høns i asparges, pølser med brød.

Andre tilbud

  • Der er mulighed for at supplere tilbuddet med forskellige frostsupper fx asparges*, blomkålsuppe*, champignonsuppe* eller klar supper samt risengrød eller pærevælling.(*energiberiget)

Drikkevarer

  • Vand, sødmælk, kærnemælk, Letmælk, minimælk
  • kaffe/te